Welkom bij eeev - Arts and Cards | Project Art - Ukraine 

Waar oekraïnse kunst in de spotlight staat

Nataliia Kurii- Maksymiv bijt de spits af

In geheel eigen stijl, schildert Nataliia zeer gepassioneerd met acryl- en/of olieverf op glas. Haar werk is liefdevol en zij is voor een ieder vaak ontroerend herkenbaar in haar kersttaferelen.
Proef haar intense verlangen naar vrede 

Nataliia woont samen met haar zoontje in Lviv. Haar man, Max, vecht als soldaat in het leger van Zelenski. Wij ontmoeten elkaar op Facebook. Volg je haar, dan wordt je getuige van het bizarre oekraïnse hedendaagse bestaan. Je leest hoe fijn ze het vindt wanneer haar man de kans heeft gezien haar even te kunnen bellen en zij meldt dat hij dat vooral vaker moet doen. Dat zijn de kleine glimlachjes...Wat een reality check is het zien van de beelden de volgende dag. De puinhopen, het verdriet, de pijn, onmacht en verbijstering van zo'n mooi land.

Nataliia is net zoals zovelen uit de oekraïnse bevolking opvallend dapper en kordaat. Zij is een voorbeeld van de oekrainse die rechtop blijft staan, sterk en hoopvol, positief, rechtopstaand gehouden onder de leiding van een charismatisch man, Zelenski. We hebben heel wat voorbeelden gezien. En volk met zo'n dappere instelling, noemt het gerust heldengedrag, het is vooral verbazingwekkend. "Wat moet, dat moet."

Wat kunnen we voor haar doen? Daadwerkelijk? Behalve geld te storten? Dat hebben we met de 106 miljoen euro samen al gedaan. Je kunt natuurlijk altijd meer storten.  Jeroen Pauw laat in zijn documentaire zien waar het geld aan besteed is. Dat is de grote aanpak. Het grootse.
Mijn manier is mijn eigen. Wat ik zelf kan doen, is wat ik nu hier probeer te doen met de verkoop van deze KunstKaarten.

Ik geloof in geestelijke, morele en mentale ondersteuning.
Eén op één, zodat je persoonlijk contact maakt, dit ontwikkelt, opbouwt en in dit geval telkens weer laat weten dat zij er toe doen. Wij vergeten hen niet. Onze wereld draait niet zomaar door, want dat lijkt mij vreselijk. Dat jij in een oorlog zit en de rest van de wereld ...je begrijpt het wel.


Ik geloof erin dat kleine dingen er toe doen.  En dat is wat ik kan. Dat is wat ik wil. De verbinding leggen tussen mijn wereld hier en Nataliia's wereld daar. Zodat we samen het afschuwelijke een beetje meer de baas kunnen. Het feit dat onze schoondochter oekrainse is, maakt het allemaal nog persoonlijker.

Wij kunnen samen het werk van Nataliia hier in Nederland onder de aandacht brengen. Haar schilderijen en tekeningen zijn indrukwekkend. Steun haar met het kopen van de KunstKaarten. Wees een lichtpuntje in donkere tijden. Niet uit medelijden maar omdat je haar werk mooi en opvallend vindt, want dat is het. 

eeev werkt hier graag (vrijwillig) aan mee. 

  • 50% van de winst gaat rechtstreeks naar de kunstenaar
  • 50% wordt besteed aan continuïteit van Project Art Ukraine 
  • Exclusief in Nederland verkrijgbaar bij eeev - arts and cards 
  • Drukwerk door Kaartje2Go
  • Gratis toezending
© 2022 - 2023 eeev - arts and cards | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel