Welkom bij eeev - Arts and Cards | Project Art - Ukraine 

Waar oekraïnse kunst in de spotlight staat...

Nataliia Kurii- Maksymiv bijt de spits af!

In geheel eigen stijl, schildert Nataliia zeer gepassioneerd met acryl- en/of olieverf op glas. Haar werk is liefdevol en voor een ieder vaak ontroerend herkenbaar in haar kersttaferelen.

Proef haar intense verlangen naar vrede; 
de ware kerstboodschap. 


Nataliia woont samen met haar zoontje in Lviv, terwijl haar man vecht als soldaat in het leger van Zelenski. Wij hebben elkaar ontmoet op Facebook. Als je haar daar volgt, ben je getuige van het leven van vandaag, in haar woonplaats Lviv. Hoe fijn ze het vindt wanneer haar man haar heeft kunnen bellen en dat hij dat vooral vaker moet doen. Dat zijn de kleine glimlachjes...Verbijsterend de volgende dag gevolgd door beelden van de puinhopen, het verdriet, de pijn, onmacht en verbijstering van een mooi land.

Nataliia is net zoals zovelen uit de oekraïnse bevolking opvallend dapper en kordaat. Een volk dat rechtop blijft staan onder leiding van een charismatisch man, Zelenski. We hebben heel wat voorbeelden gezien. Hun dappere instelling en heldengedrag is vooral verbazingwekkend. 

Wat kunnen we voor haar doen? Daadwerkelijk? Behalve geld te storten? Dat hebben we met de 106 miljoen euro samen al gedaan. Jeroen Pauw laat momenteel in zijn documentaire zien waar het geld aan besteed is. Wat ik zelf kan doen, is wat ik nu hier probeer want ik geloof in geestelijke, mentale ondersteuning. Het liefste één op één, zodat je echt contact maakt.
Ik geloof in de kleine dingen die er toe doen. Dat is wat ik kan. Dat is wat ik wil. De verbinding leggen tussen onze wereld en Nataliia's wereld daar.

Wij kunnen het werk van Nataliia hier in Nederland onder de aandacht brengen, want haar schilderijen en tekeningen zijn zeker de moeite waard. En wanneer je dit combineert met de komende kerstdagen, dan breng je de vrede in het westen samen met de hoop op vrede in Oekraïne, de hoop dat het volgend jaar anders is. 

Vanaf vandaag is het werk van Natalii Kurii hier bij eeev te koop in de vorm van bijzonder fraaie kerstkaarten. Zeg maar gerust KunstKerstKaarten. In setjes van 10 kaarten, volgend jaar wellicht in kleinere aantallen verkrijgbaar. In verschillende maten of stijl; van een enveloppe in ingetogen wit naar uitbundig en stralend goud.

Steun Nataliia Kurii met het kopen van de KunstKerstKaarten.
Wees voor haar een lichtpuntje in donkere tijden. Niet uit medelijden maar omdat je haar werk mooi en opvallend vindt, want dat is het. eeev werkt hier graag aan mee. 

  • 50% van de winst gaat rechtstreeks naar de kunstenaar
  • 50% wordt besteed aan continuïteit van dit project
  • De kaarten zijn alleen verkrijgbaar bij eeev in Nederland 
  • Drukwerk door Kaartje2Go
  • Gratis toezending
© 2022 - 2023 eeev - arts and cards | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel