Het is tijd om te doen wat je kunt. Ik kan verbinden. Jij toch ook? Verbonden zijn met je familie, vrienden, kennissen en relaties is zo belangrijk. Vooral in deze roerige tijden. Kunst verbindt. KUNST bevrijdt je gevoel. En mijn gevoel zegt me, dat ik nu snel iets moet doen voor mijn medemens. Gebruik je talent  betekent voor mij Breng kunst onder mensen, op een gemakkelijke, toegankelijke manier. Ik hou van kunst, ik hou van kaartjes, dus...laten we beginnen!  

Met eeev - arts and cards ga ik aan de slag voor kunstenaars in de Oekraïne. Vanzelfsprekend heeft onze oekraïense schoondochter daar invloed op gehad en onze eigen dochter met haar bedrijf www.bonjourtoyou.nl. Ik stam zelf uit de tijd van plaatjes knippen uit tijdschriften en plakken maar...Hoe heerlijk is het dat het nu allemaal digitaal kan en dan ook nog eens gedrukt in voortreffelijke kwaliteit! 
Nataliia Kurii, kunstenares in Lviv, is de eerste met wie ik contact wist te leggen. Haar werk is opmerkelijk kleurrijk, eigen, krachtig en bij een second look, toch ook weer zo kwetsbaar. Het houdt je bezig, het houdt je vast.  

Op zoek naar de juiste manier om een betaalbare kwaliteit en continuïteit te garanderen èn om nog dit jaar te kunnen starten, kwam ik uit bij de geoliede machine van drukwerk en verzending; Kaartje2go. Jouw bestelling, zet ik door naar hen en zij verzorgen het drukwerk en de (gratis) verzending. Op die manier blijft de kunstenaar ‘in mijn stal” en kan hij/zij per verkochte kaart een hogere vergoeding krijgen. Hoe fijn is dat?! Zo kunnen we direct beginnen. Snel en efficiënt, dat zijn we gewend. 

Laten we hier vooral samen een succes van maken. Dan krijgen straks nog meer oekraïnse kunstenaars de kans hun werk met ons te delen. Hoe mooi is dat?!   

Wie ben ik? Dat is in dit geval niet zo belangrijk. Wat ik heb gedaan wel natuurlijk. 

Zie hier een lijstje van afgeronde projecten. Ik hoop dat het je voldoende vertrouwen geeft om mee te doen!   

Projecten Amanti d’Arti (2004-2020)  
De Kunstlunch - Met Bert Vredegoor, Hans Dagelet, Tjerk Reijinga, Marc van Roon, Marten Post, Barbara Houwers. Ontmoetingen met kunstenaars, te midden van hun werk, op een bijzondere plek. Geniet van de dialoog, het gesprek aan tafel, o.a. over jouw interpretatie van het werk. 
In Loving Memory -  Tentoonstelling over wat te doen met de voorwerpen, sporen en herinneringen die een (overleden) dierbare achterlaat. Vertoond in Soest, Zwartsluis, Amersfoort en Weesp. Met als kern een vaste groep Soester kunstenaars, per locatie uitgebreid met regionale en locale kunstenaars. 
KUNST bevrijdt je gevoel - Serie Vrije Impressies, deel I - Beeld: Bert Vredegoor. Tekst: 9 vrije interpretaties van het werk Miserère van Bert Vredegoor door Eveline Roskott-van Haastert. Samengebracht en geprint op crepe-de-Chine en tentoongesteld in de Grote Kerk van Soest, in de NH Kerk te Diepenveen en tijdens de Kunstroute in Soest.  
Oncofonie, symfonie voor je leven – Benefiet concert naar een idee van Amanti d'Arti (artistiek leider) t.b.v. Stichting Kanker in Beeld in Koninklijk Theater Carré Amsterdam. M.m.v. Noordpool Orkest o.l.v. Reinout Douma. Presentatie: Sylvana Simons, i.s.m. Hans Dagelet, Esther Apituley, Ben Cramer, Iris Kroes, Harrie Herst, Anne-Marie Blink, Fay Claassen, Cor Bakker, Ophélie Dimmendaal, Henny Huisman, Liesbeth List, Vreugdekoor Und Jetzt Weiter, de koren van Zingen voor je Leven e.v.v.a. Zie www.kankerinbeeld.nl 
Theater Maitland (Landgoed De Horst, Driebergen) - Programmering, inkoop en ticketservice-eeev met programma's van/voor/door Marc de Hond, Liesbeth List, Annemarie Oster, Cesar Zuiderwijk, Lonesome Orchestra, Bram Bakker en Marjolijn van Kooten, DANSEN OP EEN GLAZEN PLAFOND en Jim van der Zee.  
Nijntje - Kindervoorstelling op locatie met Marianne van Houten. Geprogrammeerd en uitgevoerd in Baarn, Diepenveen en Driebergen.  

Ten tijde van de eerste corona-crisis ben ik gestopt met Amanti d'Arti. Nu pak ik met veel plezier het werk weer op. Het liefst 1 op 1, zodat je samen iets moois opbouwt. Ik hoop je te kunnen enthousiasmeren; wees solidair en werk mee om het mooie te laten winnen van het afschuwelijke. 

Welkom bij eeev!  

Eveline / eeev  

 

© 2022 eeev - arts and cards | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel