Het is tijd om te doen wat je kunt. Ik kan verbinden. Jij toch ook? Verbonden zijn met je familie, vrienden, kennissen en relaties is zo belangrijk. Vooral in deze roerige tijden. Kunst verbindt. KUNST bevrijdt je gevoel. En mijn gevoel zegt me, dat ik nu snel iets moet doen voor mijn medemens. Gebruik je talent  betekent voor mij Breng kunst onder mensen, op een gemakkelijke, toegankelijke manier. Ik hou van kunst, ik hou van kaartjes, dus...laten we beginnen!  

Met eeev - arts and cards ga ik aan de slag voor kunstenaars in de Oekraïne. Vanzelfsprekend heeft onze oekraïense schoondochter daar invloed op gehad en onze eigen dochter met haar bedrijf www.bonjourtoyou.nl. Ik stam zelf uit de tijd van plaatjes knippen uit tijdschriften en plakken maar...Hoe heerlijk is het dat het nu allemaal digitaal kan en dan ook nog eens gedrukt in voortreffelijke kwaliteit! 
Nataliia Kurii, kunstenares in Lviv, is de eerste met wie ik contact wist te leggen. Haar werk is opmerkelijk kleurrijk, eigen, krachtig en bij een second look, toch ook weer zo kwetsbaar. Het houdt je bezig, het houdt je vast.  

Op zoek naar de juiste manier om een betaalbare kwaliteit en continuïteit te garanderen èn om nog dit jaar te kunnen starten, kwam ik uit bij de geoliede machine van drukwerk en verzending; Kaartje2go. Jouw bestelling, zet ik door naar hen en zij verzorgen het drukwerk en de (gratis) verzending. Op die manier blijft de kunstenaar ‘in mijn stal” en kan hij/zij per verkochte kaart een hogere vergoeding krijgen. Hoe fijn is dat?! Zo kunnen we direct beginnen. Snel en efficiënt, dat zijn we gewend. 

Laten we hier vooral samen een succes van maken. Dan krijgen straks nog meer oekraïnse kunstenaars de kans hun werk met ons te delen. Hoe mooi is dat?!   

Wie ben ik? Dat is in dit geval niet zo belangrijk. Wat ik heb gedaan wel natuurlijk. 

Zie hier een lijstje van afgeronde projecten die ik onder de naam van Amanti d'Arti heb uitgevoerd. Ik hoop dat het je voldoende vertrouwen geeft.

Projecten Amanti d’Arti (2004-2020)  
De Kunstlunch - Met Bert Vredegoor, Hans Dagelet, Tjerk Reijinga, Marc van Roon, Marten Post, Barbara Houwers. Ontmoetingen met kunstenaars, te midden van hun werk, op een bijzondere plek. Geniet van de dialoog, het gesprek aan tafel, over het werk, Het Verhaal Erachter en/of over jouw interpretatie van zijn/haar werk. 
In Loving Memory -  Tentoonstelling over wat te doen met de voorwerpen, sporen en herinneringen die een (overleden) dierbare achterlaat. Vertoond in Soest, Zwartsluis, Amersfoort, Huizen en Weesp.  
KUNST bevrijdt je gevoel - Serie Vrije Impressies, deel I - Beeld: Bert Vredegoor. Tekst: 9 vrije interpretaties van het werk Miserère van Bert Vredegoor door Eveline Roskott-van Haastert. Samengebracht en geprint op crepe-de-Chine en tentoongesteld in de Grote Kerk van Soest, in de NH Kerk te Diepenveen en tijdens de Kunstroute in Soest.  In samenwerking met Tekst voor Lief en Leed en Marcel Kühne.
Oncofonie, symfonie voor je leven – Benefiet concert naar een idee van Amanti d'Arti (artistiek leider) t.b.v. Stichting Kanker in Beeld in Koninklijk Theater Carré Amsterdam. M.m.v. Noordpool Orkest o.l.v. Reinout Douma. Presentatie: Sylvana Simons, i.s.m. Hans Dagelet, Esther Apituley, Ben Cramer, Iris Kroes, Harrie Herst, Anne-Marie Blink, Fay Claassen, Cor Bakker, Ophélie Dimmendaal, Henny Huisman, Liesbeth List, Vreugdekoor Und Jetzt Weiter o.l.v. Mirjam Wagter Smitt, de koren van Zingen voor je Leven e.v.v.a. Zie www.kankerinbeeld.nl 
Theater Maitland (Landgoed De Horst, Driebergen Rijssenburg) - Programmering, inkoop en ticketservice-eeev met programma's van/voor/door Marc de Hond, Liesbeth List, Annemarie Oster, Cesar Zuiderwijk, Lonesome Orchestra, Bram Bakker en Marjolijn van Kooten, DANSEN OP EEN GLAZEN PLAFOND en Jim van der Zee.  
Nijntje op de fiets - Kindervoorstelling uitgevoerd door Marianne van Houten. Baarn|Ravenstein, Diepenveen| Kulturhus en Driebergen Rijssenburg|Maitland.  

Ten tijde van de eerste corona-crisis kwam er een einde aan Amanti d'Arti. Nu maak ik met veel plezier een doorstart onder de naam eeev - arts and cards waarbij ik het liefst werk 1 op 1, zodat je samen, in onderling overleg iets moois ontwikkelt en opbouwt.

Wie weet word ook jij nu enthousiast zodat wij samen het mooie de kans geven het afschuwelijke te overwinnen, aangezien het mijn keuze is om mij in te zetten voor Project Art Ukraine.

Welkom bij eeev!  

Eveline / eeev  

 

© 2022 - 2023 eeev - arts and cards | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel